Monday, January 30, 2012

POLUTION OF COMPUTERS

 
The students of “Ausias  Verd” have done a study on the pollution produced by computers, we have realized that the Toshiba, the computers that have been subsidized by "La Generalitat" are some of the most pollutants, according to data from Greenpeace.
The students have written a letter to 'Ensenyement' and another to the ' Medi Ambient i Sostenibilitat ' because we would like them to be more sensible on this topic, for a more sustainable future.

This is the letter:
 Hble. Sr. Conseller Lluís Recoder  /   Hble. Sra Consellera Rigau,

Som alumnes de 2n d'ESO de l'Institut Ausiàs March de Barcelona. Formem part d'un projecte anomenat Ausiàs Verd perquè, com a vostè, ens preocupa el Medi Ambient i analitzem temes com la contaminació, el reciclatge, l'estalvi d'energia, etc. Us escrivim per informar-vos d'una situació que es dóna en el nostre Institut i en molts d'altres.
Som conscients que el nostre país està en crisi econòmica, i que hi ha hagut moltes retallades obligades, però aquesta carta no és per a què ens subvencionin amb més diners, sinó per a què ens aturem a pensar per un moment què és el millor per a la naturalesa.
Estem també en el projecte 1x1, i com bé sabeu, tots tenim un ordinador portàtil, facilitat per la pròpia Generalitat de Catalunya. Últimament hem fet un estudi sobre la contaminació que es produeix en la fabricació dels ordinadors, els portàtils, els netbooks, les tablets... en definitiva, la tecnologia que utilitzem avui dia. Ens hem adonat que els Toshiba, els portàtils que ens heu subvencionat, són uns dels més contaminants, segons dades del Greenpeace, que apareixen a la següent pàgina web:
Ens sembla, amb tot el respecte, que és un contrasentit que el Govern de la Generalitat de Catalunya, que és lider en la lluita per tal de preservar el nostre Medi Ambient, amb la despesa econòmica tan important que això representa, contribueixi a fer-lo malbé.
Ens ha animat a adreçar-vos aquesta reflexió la vostra preocupació per la sostenibilitat global del planeta i pel vostre desig de preservar, dins dels mitjans econòmics del vostre Departament, la qualitat de vida dels ciutadans.

Ens agradaria que reflexionéssiu sobre aquest tema, per un futur més sostenible, tot considerant el que ja hem expressat.

Moltes gràcies Hble. Sr. Conseller i salutacions molt cordials dels,
Alumnes de 2n d'ESO de l'Institut Ausiàs March de Barcelona

0 comments:

Post a Comment